21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада – день початку подій, які стали для України історичними: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Шість років тому листопадові події змінили не лише хід української історії, а й перевернули світогляд мільйонів людей.

Сьогодні, 21 листопада, в День Гідності та Свободи, ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських воїнів, які беруть участь у війні на Сході України, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі.

Нинішній день – це незаперечний доказ відродження Української нації, нашої держави. На жаль, за це українці вже заплатили високу ціну – розстріляні Герої на Майдані, загиблі в зоні бойових дій. Серед полеглих чимало наших краян, зокрема, і студент нашого університету Герой Небесної Сотні, Герой України Роман Гурик, перед якими у вдячності і вічній пам’яті низько схиляємо голови.

Пам’ятаймо, що без глибокого усвідомлення таких цінностей, як свобода та гідність, неможливо побудувати успішну Українську державу, за щасливе прийдешнє якої і досі гинуть наші співвітчизники.

З нагоди Дня Гідності та Свободи бажаємо мирного неба над українською землею, добробуту й злагоди в українських родинах.

Слава Україні! Слава Героям!

 

Ректорат